Przeskocz do treści

Wędzarnie ogrodowe

Grill oznacza obszar lub obiekt w zakładzie spożywczym lub inny zatwierdzony obszar, inny niż główny obszar do przygotowywania żywności, który jest wyposażony w sprzęt do gotowania żywności. Zezwolenie na wędzarnie ogrodowe na zewnątrz jest warunkowo ograniczone w tym sensie, że nie może być używane podczas burzy piaskowej, powodzi, inwazji owadów, szkodników lub w jakichkolwiek innych okolicznościach, w których nie można zapewnić ochrony żywności.

Wymagania dotyczące grilla na świeżym powietrzu:
Wędzarnie ogrodowe muszą spełniać następujące wymagania: Narracja opisująca działanie grilla, w tym przepływ jedzenia do i z miejsca grillowania, rozmrażanie, przygotowywanie, transport, trzymanie na zimno i na gorąco, chłodzenie gotowanego jedzenia i obsługę. Metody przygotowywania posiłków oraz rodzaje potraw gotowanych na grillu są zatwierdzane przez organ ds. zdrowia. Dowód zgodności z lokalnymi przepisami budowlanymi / przeciwpożarowymi lub rozporządzeniami należy przedstawić na piśmie organowi ds. zdrowia przed zakończeniem przeglądu planu grilla.

Wędzarnie ogrodowe powinny znajdować się na posesji, na której znajduje się zakład gastronomiczny, i nie może być dalej niż 50 stóp od konstrukcji mieszczącej zakład. Miejsce na grilla musi być odpowiednio osuszone, aby woda nie gromadziła się, nie gromadziła, nie powodowała zagrożenia dla zdrowia ani w inny sposób nie szkodziła środowisku. Powierzchnie do chodzenia w odległości 25 stóp od grilla powinny być utrzymywane w czystości i wolne od materiałów organicznych. Obszar pod wędzarnią ogrodową powinien być twardą, nadającą się do czyszczenia powierzchnią. Grill powinien być umieszczony na otwartej przestrzeni, bez wiszących drzew, drutów lub innych przeszkód nad grillem. Stałego miejsca na wędzarnie ogrodową lub stałego grilla nie należy umieszczać na parkingu.

Wymagania dotyczące struktury:
Wszystkie obszary jakie mają wędzarnie ogrodowe na świeżym powietrzu, z wyjątkiem urządzenia do gotowania grilla, powinny być zabezpieczone od góry. W obszarze otaczającym grill należy ograniczyć do minimum pył za pomocą urządzenia blokującego wiatr lub rodzaju pokrycia gruntu zatwierdzonego przez Urząd Zdrowia. Wymagania sprzętowe Wszystkie urządzenia gastronomiczne, z wyjątkiem jednostki do grilla, muszą spełniać normy projektowe, materiałowe i konstrukcyjne lub być równoważne z tymi normami. Do powierzchni do przygotowywania żywności lub pojemników transportowych można stosować metal lub inne materiały spełniające wymagania dotyczące materiału strefy żywności i wymagania konstrukcyjne normy.

Metalowe ramy powinny być stosowane do wszystkich konstrukcji pod blatami używanymi do przygotowywania żywności lub na których sprzęt spożywczy jest zainstalowany i / lub hydrauliczny. Wszystkie urządzenia i sprzęt do grillowania, które nie posiadają innych certyfikatów, powinny być nietoksyczne i łatwe do czyszczenia. wyposażenie, w tym wnętrze szafki lub przedziału, musi być zbudowane w taki sposób, aby miało gładkie i łatwo dostępne i łatwe do czyszczenia powierzchnie, z co najmniej 1/8 poziomymi i pionowymi zatoczkami, wolnymi od kanałów, szczelin, kołnierzy, półek, ostrymi postrzępione krawędzie lub inne przeszkody w czyszczeniu. Powierzchnie mające kontakt z żywnością i rozbryzgowe powinny być wykonane z litego materiału, w tym, ale nie wyłącznie, stali nierdzewnej, granitu lub materiału typu corian. Powierzchnie powinny być wolne od dołów, pęknięć, rdzy i innych przeszkód, które mogłyby zakłócać prawidłowe czyszczenie.